Selimoğlu Mimarlık & Mühendislik - Hızlı Menü

İletişim

Mimari Tasarım

Tasarım, bütçe oluşturma, satın alma, temin etme, yerleştirme, elektrik, mekanik vb. konularda uzman çözüm ortaklarımızla yaptığımız inşai uygulamaların tamamını kapsar.

Mimari Tasarım Nedir?

Projelerin hayata geçirilmesinde, şantiye yönetiminden yasal sürecin takibine kadar farklı bölümler ve süreçler arasında koordinasyon sağlanır. Mimari projeler doğrultusunda belirlenen tüm süreç, tecrübemiz ve öngörülerimiz sayesinde, doğru malzeme seçimi ve doğru detayların uygulanmasıyla gerçekçi bir iş programına göre ilerler.

Mevcut veya planlama aşamasındaki yapılarda kullanıcı ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek mekan tasarımı ve görsel sunum hizmetleri veriyoruz.

Mimari ve endüstriyel ürün tasarımının hayata geçirilmesi için gerekli olan tasarım hizmetleri konusundaki deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

Her türlü yapı ölçeğinde, uluslararası düzeyde kabul edilen çağdaş kalite standartlarında tasarım ve detay projeleri hazırlıyoruz.

İşlevselliği nasıl anlamalı ve tasarımla olan bağlantısı nedir ?

İşlevsellik, uygun bir şekilde çalışma ve faydalı olma niteliği olarak açıklanabilir. Mimari tasarım alanında bunu iki farklı açıdan incelememiz uygun olur. Birincisi teknik fonksiyonellik, ikincisi ise ergonomik fonksiyonellik.

Teknik Fonksiyonellik

Teknik fonksiyonellik ile ilgili anlatılması gereken en önemli sözcük yapılan üretmin‚ çalışması. Sıhhi tesisat olsun veya dolap kapağının herhangi bir yere dokunmadan açılması, yada çekmece rayı hiç fark etmez. Bu örnekleri oldukça çoğaltabiliriz ancak bahsettiğim gibi tek kriter çalışıyor olması yada çalışmaması. Sol taraftaki fotoğrafda göreceğiniz Merdiven aynı zamanda komple duvar raf ve açık raf sistemi olarak tasarlanmış. Özünde sade basit ve kullanışlı bir konsept olmuş. Teknik kısım sadece taşıyıcı sistemi oluşturmak ve ebatlandırmaktan geçiyor. Merdivenin raf ölçü ve oranları ve basamak ölçüleri tam olması gerektiği boyutlarda hesaplanmış. Burada mimarımızın tecrübe ve bilgisi ön plana çıkıyor.

Ergonomik Fonksiyonellik

Gelelim Ergonomik Fonksiyonellik kısmına. Günümüzde birçok hizmet ve ürün kalıplaşmış standartlarda verilmektedir. Bunun sebebi her ne kadar endüstriyel çağın başlangıcı ile bağlantılı olsada, 19. Yüzyılın başlarında özellikle Almanya’da gelişen Bauhaus gibi yapı marketlerinin akımı ile birlikte Tasarım ve Yapı alanında da belli kalite ve ölçü kriterleri oluşturulmaya başlanmıştır. Bununla birlikte yine Almanya’da yaşayan Ernst Neufert isimli bir Bey hayatı boyunca bulduğu her şeyi çizimi ile birlikte ölçülendirmiş ve bir nevi Mimari Ansiklopedi oluşturmuştur ve şuan günümüzde imal edilen birçok ürün bu ölçülere göre tasarlanmaya devam etmektedir. Bu yüzden evimizdeki tezgah genişliği 60cm, mutfak tezgahı mızın yüksekliği 90cm olarak kabul edilir. İstisnalar tabii ki olabilir, ancak unutmamalı ki her değişiklik, düşünmeniz ve hatta ilaveten çözmeniz gereken bir detay olarak karşımıza çıkacaktır. Örneğin tezgahınızı 60cm değil 80cm derinlikte yaptığınızda gerçekçi düşünmemiz gerekirse Davlumbazın Ocak’tan daha geride olacağı için çekim performansı oldukça düşecektir ve üst dolaplara da ulaşmanız daha zor olacaktır. Veya tezgahın yüksekliğini değiştirmeyi düşündüğünüzde, Bulaşık Makinesini tezgah altına sığdırmakta zorlanacağınız bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Tabii ki ölçülerin bu şekilde oluşmasında en önemli faktör insanın vücut yapısı ile ilişkili, işte bu yüzden buna ergonomik işlevsellik diyoruz.

Sol üst köşede görmüş olduğunuz resimde konforlu bir oturma alanı tasarım ile bütünleşmiş. Manzaraya karşı yukarıdan sarkıtılmış bir midye’yi andıran şömine hem rengi hemde dokusu ile beraber adeta Mekan’da son noktayı koymuş diyebiliriz. Birçoğumuz şimdi belkide karşısına güzel bir kanepe yerleştirilseydi aynı sonuç meydana gelmez miydi diye düşünebilir. İşte burada Mimari Tasarımın farkını oldukça net bir şekilde görebilirsiniz. İşin özü bütün bir konsepti oluşturabilmekten geçiyor.

Biz Sizi Arayalım!

İletişim bilgilrinizi bırakın, en kısa sürede sizi arayalım.

İletişim Kurun

Bir Danışmana mı İhtiyacınız Var ?

Bizi Arayın, Alanında Uzman Mühendislerimiz Sizlere Yardımcı Olsun!